Сучасний стан наукової сфери та її вплив на інноваційний розвиток - Іртищева, І. О.; Стегней, М. І.; Білак, Г. Г.; Irtysheva, І. О.; Stegnej, M. I.; Bilak, G. G. (My University, 2014)
У статті досліджено окремі параметри наукової сфери України. Проаналізовано джерела фінансування витрат на виконання наукових та науково-технічних робіт. Окреслено вплив стану наукової сфери на інноваційний розвиток України. Зазначено необхідність переходу до інноваційної моделі структурної перебудови економіки. Визначено першочерговість завдань державного управління в напрямку впровадження дієвих державних механізмів інноваційного розвитку України. Запропоновано здійснювати подальші дослідження інноваційного розвитку України із врахуванням наявних ресурсного і трудового потенціалів з метою забезпечення сталого екологічного розвитку економіки країни.
Іртищева, І. О. Сучасний стан наукової сфери та її вплив на інноваційний розвиток / І. О. Іртищева, М. І. Стегней, Г. Г. Білак // Наук. вісн. ХДУ. Сер. Економічні науки. – Херсон : ХДУ, 2014. – Вип. 7 (2). – С. 9–11.
Keywords: наукова сфера; інновації; інноваційний розвиток; фінансування та державне управління; scientific sphere; innovations; innovative development; financing and state management