Проєкт танкера вантажопідйомністю 43000 т - Сідільов Едуард Петрович (My University, 2026)
В даній кваліфікаційній роботі представлено проєкт танкера вантажопідйомністю 43000 тонн. Робота складається з трьох розділів, які відображають основні етапи проєктування суден: основи проєктування суден, теорія корабля та конструкція корпусу корабля. В розділі проектування судна методом послідовного наближення (метод за прототипом) розраховано: навантаження мас; водотоннажність судна у двох наближеннях; коефіцієнти повноти; головні розміри з урахуванням вимог до якостей експлуатаційного, морехідного характеру; буксирувальні опір та потужність судна а також потужність головного двигуна за допомогою програмного забезпечення «Maxsurf Resistance», який входить у програмний комплекс «Maxsurf» від компанії Bentley Engeneering; місткість і уточнення висоти борту; навантаження мас, положення центра ваги судна та удиферентування в програмному забезпеченні «Maxsurf Stability»; тривимірна модель спроєктованого судна в програмному забезпеченні «Maxsurf Modeler Advanced» методом лінійного та параметричного перетворення моделі судна-прототипу, теоретичне креслення та креслення загального розташування. В розділі теорії корабля розраховано та побудовано за допомогою програмного забезпечення «Maxsurf Stability»: гідростатичні криві; діаграму статичної остійності. Також була проведена загальна перевірка остійності згідно вимогам Регістру судноплавства України. В розділі конструкції корпусу корабля обрано: архітектурно-конструктивний тип судна; схему поздовжнього та поперечного перерізів; матеріал корпусу судна. Розраховано: момент опору та момент інерції поперечного перерізу корпусу; в’язі корпусу судна згідно Правил класифікації та побудови морських суден Регістру судноплавства України; еквівалентний брус; загальну поздовжню міцність корпусу судна. Отримано креслення конструктивного мідель-шпангоута спроєктованого судна.
Project of tanker by load capacity of 43000 tones
Keywords: танкер; проект; головні розміри; водотоннажність; остійність судна; загальна міцність.; 135 "Суднобудування"; tanker; design; main dimensions; displacement; vessel stability; overall strength