Музейні установи Півдня України як осередки історичної спадщини - Шаповалова І. В.; Shapovalova І. V. (My University, 2023)
Проаналізовано становлення основних музеїв Півдня України в контексті збереження ними історично-культурної спадщини, окреслені їх основні проблеми і здобутки та вплив цих установ на соціокультурний розвиток таких міст, як Одеса, Миколаїв, Херсон, Феодосія та ін.
Museum institutions of southern Ukraine as centers of historical heritage
Шаповалова, І. В. Музейні установи Півдня України як осередки історичної спадщини = Museum institutions of southern Ukraine as centers of historical heritage / І. В. Шаповалова // Гуманіт. вісн. НУК. – Миколаїв : Іліон, 2023. – Вип. 16. – С. 85–87.
Keywords: музей; історична спадщина; античні пам’ятки; музейні колекції; краєзнавство; соціокультурний простір; наукові товариства; museum; historical heritage; ancient monuments; museum collections; local history; socio-cultural space; scientific societies