Дослідження вільних коливань корпусу судна на тихій воді енергетичними методами - Вовк Богдан Віталійович; Vovk Bohdan (My University, 2023)
Кваліфікаційна магістерська робота зі спеціальності 135 «Суднобудування», освітньої програми «Конструювання та міцність корпусу суден і плавучих споруд». Миколаїв: НУК ім. адмірала Макарова, 2023. 68 с. В рамках даної магістерської кваліфікаційної роботи була досліджена загальна вібрація корпусу буксира енергетичними методами. Робота складається з трьох розділів, які відображають розрахунок загальної вібрації по готовим наданим даним судна. У 1-му розділі були представлені теоретичні відомості про вільні коливання та загальну вібрацію судна. У 2-му розділі здійснений розрахунок загальної вібрації корпусу судна. У 3-му розділі проведено порівняння власних та збуджуючих частот і зроблені висновки щодо попадання в резонансні зони.
Investigation of a free vibration of a ship hull on a still water by the energy methods
Вовк, Б. В. Дослідження вільних коливань корпусу судна на тихій воді енергетичними методами = Investigation of a free vibration of a ship hull on a still water by the energy methods : магістерська робота ; спец. 135 ''Суднобудування'' / Б. В. Вовк ; наук. кер. В. М. Соков. – Миколаїв : НУК, 2023. – 68 с.
Keywords: буксир; загальна вібрація; резонанс; частота; 135 ''Суднобудування''; tug; global vibration; resonance; frequency