Оптімізація технології зварювання монтажних з’єднань корпусу судна-якореукладальника - Бенюх Артем Андрійович (НУК, 2024)
В роботі було розглянуто методи формування корпусу судна та показники оцінювання ефективності технології складання та зварювання стикових монтажних з’єднань судна-якореукладальника. Метою роботи є розробка оптимального варіанту технології зварювання монтажних з’єднань корпусу судна з використанням методів багатокритеріальної оптимізації. Виконано дослідження впливу організаційно-технологічних показників виробництва на ефективність технологій і визначено ранги технологічних процесів у залежності від конкретних умов виробництва. Доведено, що перспективним є використання технології одностороннього механізованого зварювання на керамічних підкладках.
Бенюх, А. А. Оптимізація технології зварювання монтажних з'єднань корпусу судна-якореукладальника : магістерська робота ; спец. 131 "Прикладна механіка" / А. А. Бенюх ; наук. кер. Є. А. Бутурля. – Миколаїв : НУК, 2024. – 98 с.
Keywords: багатокритеріальна оптимізація; технологічний процес; монтажні з’єднання; керамічна підкладка; 131 "Прикладна механіка"; multi-criteria optimization; technological process; assembly joints; ceramic substrate