Здійснення технічної реконструкції на річковому транспорті УРСР (1960 – 1980 рр.) - Горбань Анатолій Вікторович; Horban Anatolii V. (My University, 2015)
Досліджено основні напрямки й проблеми технічної реконструкції на річковому транспорті Української РСР у 1960–1980-ті рр., до яких належали переоснащення й поповнення річкового флоту, реконструкція портового господарства, впровадження нових методів використання суден. Встановлено негативні фактори, які стримували розвиток галузі: низька спеціалізація річкового флоту, невідповідність транспортних засобів новим умовам судноплавства, недостатній рівень механізації робіт. З’ясовано труднощі технічної реконструкції річкового транспорту, який забезпечував транспортне освоєння «малих річок», що спричинило збільшення собівартості перевізної роботи й відволікання великотоннажного флоту від роботи на магістральних напрямках.
Implementation of technical reconstruction for the river transport of the USSR (1960 – 1980)
Горбань, А. В. Здійснення технічної реконструкції на річковому транспорті УРСР (1960 – 1980 рр.) = Implementation of technical reconstruction for the river transport of the USSR (1960 – 1980) / А. В. Горбань // Shipbuilding & Marine Infrastructure. – 2015. – № 2 (4). – С. 38–45.