Ретроспективний огляд і аналіз можливих шляхів розвитку поршневих ДВЗ - Грабовенко О. І.; Медлярський С. О.; Смуток О. С.; Grabovenko O. I.; Medlyarsky S. O.; Smutok O. S. (My University, 2021)
Простота конструкції та надійність в роботі, висока економічність роблять поршневі ДВЗ незамінними в якості приводних механізмів енергетичних установок різного призначення. Недоліками ДВЗ є обмеження робочих обертів через виникнення сил інерції мас деталей кривошипно-шатунного механізму та обмеження агрегатної потужності в порівнянні з газотурбінними і паротурбінними установками.
Retrospective review and analysis of possible ways of development of piston ice
Грабовенко, О. І. Ретроспективний огляд і аналіз можливих шляхів розвитку поршневих ДВЗ = Retrospective review and analysis of possible ways of development of piston ice / О. І. Грабовенко, С. О. Медлярський, О. С. Смуток // Матеріали XII міжнар. наук.-техн. конф. "Інновації в суднобудуванні та океанотехніці". – Миколаїв : НУК, 2021. – С. 240–242.