Прояви інтерферентних явищ на лексичному рівні - Гарбар І. В.; Garbar I. V. (My University, 2023)
Проаналізовано лексичну інтерференцію, що відбувається внаслідок близькоспорідненої взаємодії української та російської мов. З’ясовано основні причини негативного впливу інтерферентних явищ, які призводять до семантичних зрушень та змін лексичної сполучуваності слів у мові. Проілюстровано на конкретних прикладах прояви інтерференції, які демонструють невластиві для української мови зв’язки на рівні лексики: міжмовну омонімію, калькування, суржикові утворення.
Appearance of interferent facts on lexical level
Гарбар, І. В. Прояви інтерферентних явищ на лексичному рівні = Appearance of interferent facts on lexical level / І. В. Гарбар // Матеріали ХIV міжнар. наук.-техн. конф. "Інновації в суднобудуванні та океанотехніці". – Миколаїв : НУК, 2023. – С. 538–540.