Роль Наукової бібліотеки університету в реалізації завдань патріотичного виховання молоді (з досвіду роботи) - Тельпиш О. А.; Telpysh Olena (My University, 2025)
Розглянуто питання реалізації завдань патріотичного виховання, зокрема через досвід роботи відділу обслуговування користувачів Навчально-наукового педагогічного інституту ім. В. О. Сухомлинського Наукової бібліотеки Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова (ННПІ НБ НУК). Визначено бібліотеку як інформаційний центр, який активно сприяє виконанню завдань патріотичного виховання серед молоді. Також розкрито основні завдання та напрямки соціокультурної роботи, які здійснюються в рамках цієї діяльності.
The role of the university scientific library in the implementation of the tasks of patriotic education of youth (from work experience)
Роль Наукової бібліотеки університету в реалізації завдань патріотичного виховання молоді (з досвіду роботи) = The role of the university scientific library in the implementation of the tasks of patriotic education of youth (from work experience) / О. А. Тельпиш // Університетська бібліотека: сучасний формат освітньо-наукової діяльності в період глобальних викликів : матеріали VIII Всеукр. наук.-практ. конф., Миколаїв, 20 листоп. 2025 р. – Миколаїв : НУК, 2025. – С. 83–93.
Keywords: Наукова бібліотека університету; національно-патріотичне виховання; війна; юнацький вік; навчання у закладі вищої освіти; краєзнавча діяльність; інформаційний супровід; покажчики; соціокультурна діяльність; university research library; national-patriotic education; war; youth; studying at a higher education institution; local history activities; information support; indexes; socio-cultural activities