Маркетингові стратегії розвитку фермерських господарств - Плевако Тетяна Валентинівна (My University, 2025)
Плевако Т. В. Маркетингові стратегії розвитку фермерських господарств. – Херсонський навчально-науковий інститут Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова, 2025. – Рукопис. У кваліфікаційній роботі комплексно досліджено теоретичні, методичні та практичні аспекти формування й реалізації маркетингових стратегій розвитку аграрних підприємств. Узагальнено економічну сутність маркетингу та охарактеризовано основні види маркетингових стратегій, що використовуються у сфері агробізнесу. Розкрито методичні підходи до розроблення та впровадження ефективних маркетингових стратегій з урахуванням галузевих особливостей фермерських господарств. Особливу увагу приділено аналізу сучасного стану продовольчого ринку регіону, що дозволило ідентифікувати основні тенденції, проблеми та перспективи його розвитку. Проведено оцінку ефективності виробництва й збуту сільськогосподарської продукції фермерських господарств, визначено ключові чинники, що впливають на результативність їхньої маркетингової діяльності. На основі результатів аналізу обґрунтовано напрями вдосконалення маркетингової політики аграрних підприємств, зокрема через адаптацію стратегічних підходів до сучасних умов господарювання. Сформульовано практичні рекомендації щодо управління реалізацією маркетингової стратегії на прикладі конкретного фермерського господарства, що підвищує прикладне значення проведеного дослідження.
Marketing strategies for the development of farms
Плевако, Т. В. Маркетингові стратегії розвитку фермерських господарств = Marketing strategies for the development of farms : магістерська робота ; спец. 076 "Підприємництво та торгівля" / Т. В. Плевако ; наук. кер. А. В. Руснак. – Миколаїв : ХННІ НУК, 2025. – 145 с.
Keywords: маркетинг; маркетингова стратегія; ефективність; результативність; фермерське господарство; 076 "Підприємництво та торгівля"; marketing; marketing strategy; efficiency; effectiveness; farm