«Реабілітовані історією» як джерелознавчий проект: історія, досвід, перспективи - Вашкевич, В. М.; Макарчук, С. С.; Бобіна, О. В.; Vashkevych, V. M.; Makarchuk, S. S.; Bobina, O. V. (My University, 2017)
В статті доводиться, що існуючі документи дають можливість проаналізувати основні напрямки, методи, види масових політичних репресій, і зробити висновок, що даний політичний режим був певним чином унікальний щодо використання політичних репресій як інструмента соціальної інженерії. Опублікований масив документів, дає можливість для їх використання в майбутніх дослідженнях не лише історичного характеру, але й соціологічного, філософського статистичного узагальнення та аналізу
«Rehabilitated by History» as the source–project: history, experience, perspectives
Вашкевич, В. М. «Реабілітовані історією» як джерелознавчий проект: історія, досвід, перспективи / В. М. Вашкевич, С. С. Макарчук, О. В. Бобіна // Гілея : наук. вісн. – К. : Гілея, 2017. – Вип. 120 (5). – С. 86–89.
Keywords: масових політичних репресій; політичний режим; інструмента соціальної інженерії; mass political repression; political regime; a tool of social engineering