Шлюпка рятувальна - Галь, А. Ф.; Гайдай, Г. Ю. (My University, 2015)
Шлюпка рятувальна, що містить корпус, гребний гвинт, електрогенератори гравітаційної дії зі статично неврівноваженим статором і/або ротором, що закріплено віссю на днищі корпусу шлюпки паралельно і/або перпендикулярно діаметральній площині шлюпки рятувальної, які з'єднано електрично з конденсаторами або акумуляторами, що пов'язані з електродвигуном, на валу якого встановлений гребний гвинт, яка відрізняється тим, що електрогенератори розміщені на подволоку корпусу і на бортах шлюпки рятувальної.
Пат. 102782 Україна. Шлюпка рятувальна / А. Ф. Галь, Г. Ю. Гайдай (Україна). – Заявл. 06.04.15 ; опубл. 25.11.2015, Бюл. № 22.
Keywords: шлюпка рятувальна; корпус; гребний гвинт; електрогенератори гравітаційної дії