Сучасні газотурбінні агрегати - Романовський Г. Ф.; Сербін С. І.; Патлайчук В. М. (My University, 2005)
Наведено відомості про основні конструктивні типи і характеристики газотурбінних агрегатів енергетичного, промислового та суднового призначення, розроблюваних і виготовлюваних у даний час підприємствами України та Росії. Проаналізовано сучасний стан газотурбобудування в цих країнах. Охарактеризовано конкретні галузі застосування газотурбінних агрегатів. Розглянуто загальну будову різноманітних типів як самих агрегатів, так і енергетичних установок, створюваних на їхній основі. Для студентів технічних вузів, які навчаються за спеціальностями "Турбіни", "Суднові енергетичні установки та устаткування", "Теплоенергетика" і спорідненими енергетичними спеціальностями. Книга може бути корисною для інженерно-технічних працівників, що займаються проектуванням, створенням та експлуатацією газотурбінних агрегатів.
Романовський, Г. Ф. Сучасні газотурбінні агрегати. У 2 т. Т. 1. Агрегати виробництва України та Росії / Г. Ф. Романовський, С. І. Сербін, В. М. Патлайчук : навч. посібник для студ. ВНЗ. – Миколаїв : НУК, 2005. – 344 с.