Історичні умови урбанізації на півдні України - Хрящевська Л.М. (Сolloquium-journal, 2020)
Розглянуто історичні умови розгортання урбанізаційних процесів на півдні України та їх специфіку; чинники впливу на урбаністичні процеси. Досліджено зміни кон’юнктур та їх наслідки для південноукраїнських міст. Комплекс реформ, які позначилися на розвитку міських поселень регіону.
Historical conditions of urbanization in southern Ukraine
Хрящевська Л.М. Історичні умови урбанізації на півдні України = Historical conditions of urbanization in southern Ukraine / Л.М. Хрящевська // Colloquium-journal № 4 (56), 2020. Część 5 (Warszawa, Polska). S. 13-17.
Keywords: урбанізація; міські та сільські поселення; мережа; регіон; специфіка; чинники; індустріалізація; кон'юнктура; державна політика