Дослідження технологій штучного інтелекту в організації сховищ даних розподілених інформаційних систем - Буртник Артем Олександрович (My University, 2025)
В роботі “Дослідження технологій штучного інтелекту в організації сховищ даних розподілених інформаційних систем” розглядаються питання підвищення ефективності процесів створення і експлуатації сховищ даних розподілених інформаційних систем шляхом впровадження технологій автоматизованого аналізу результатів виконання операцій над сховищем даних з використанням засобів штучного інтелекту та машинного навчання. Також розглядаються питання організації даних і доступу до даних в розподілених інформаційних системах, підтримки цільності та верифікації баз даних, визначення критеріїв оцінки ефективності застосування окремих рішень. В роботі представлені результати аналізу технологій збереження, організації, верифікації та доступу до даних в розподілених інформаційних системах, розглянуті та визначені особливості розподілу даних в розподіленій базі даних, застосування інструментальних засобів партиціонування даних, визначені критерії оцінки відповідності технологій та інструментів типам сховища даних і проектів, в яких такі банки даних застосовуються. В роботі запропонований науково-обгрунтований підхід до оцінки якості розподілу даних, інструментальних засобів аналізу результатів виконання операцій у сховищі, створення і керування банками даними в розподілених інформаційних системах, наведені результати застосування розроблених моделей та механізмів у реальних проектах.
Research on artificial intelligence technologies in the organization of data warehouses of distributed information systems
Буртник, А. О. Дослідження технологій штучного інтелекту в організації сховищ даних розподілених інформаційних систем = Research on artificial intelligence technologies in the organization of data warehouses of distributed information systems : магістерська робота ; спец. 122 "Комп'ютерні науки" / А. О. Буртник ; наук. кер. А. Ю. Гайда. – Миколаїв : НУК, 2025. – 91 с.
Keywords: корпоративна автоматизована інформаційна система; сховище даних; штучний інтелект; модифікація структури даних; оцінка стану сховища даних; керування даними; 122 "Комп'ютерні науки"; corporate automated information system; information system; artificial intelligence; data structure modification; data warehouse status assessment; data management