Проект гібридної ЕУ балкера "Dietrich Oldendorff" - Дудар Олег Юрійович (My University, 2025)
Дипломний проект складається з пояснювальної записки обсягом 98 с. на аркушах формату А4 та трьох креслень формату А1. У першому розділі наведена загальна характеристика судна «Dietrich Oldendorff», клас проекту за IACS, вимоги IMO, SOLAS-74, MARPOL 73/78. У другому розділі проведено аналіз пропульсивного комплексу. Було проведено аналіз параметрів ЕУ заданого судна. Запропоновано та обґрунтовано вибір нового ГД. Згідно нового даних по ГД були обрані тип передачі потужності, розраховані основні елементи валопроводу. У третьому розділі проведено аналіз допоміжної енергетичної установки. Проаналізовано головні споживачі електричної та теплової енергії. Виконано розробку та розрахунок теплової схеми. Обрано комплектуюче обладнання СЕС,УК, ДК… Запропоновано заходи з обмеження емісії GHG, SOx, NOx та інших забруднень. У четвертому розділі виконано проектування гібридної силової установки. Розроблено принципову схему системи СЕУ основаної на паливних елементах. Проведено оцінку необхідної потужності. Обрано комплектуюче обладнання. У п’ятому розділі проаналізовано системи моніторингу та діагностування технічного стану обладнання СЕУ. Запропоновано заходи моніторингу стану корпусу судна. Також розглянуто монтаж одного з елементів СЕУ. У шостому розділі проведено аналіз розміщення енергетичного обладнання у машинному відділенні. Проаналізовано вимоги розміщення обладнання в МКВ судна. Розроблено креслення розміщення обладнання в МКВ судна. Запропоновано заходи моніторингу стану корпусу судна. У сьомому розділі виконано розрахунок EEDI для запропонованої модернізації і наведено рекомендації з впровадження модернізації.
Project of the hybrid power plant of the bulker "Dietrich Oldendorff"
Дудар, О. Ю. Проект гібридної ЕУ балкера "Dietrich Oldendorff" = Project of the hybrid power plant of the bulker "Dietrich Oldendorff" : магістерська робота ; спец. 135 "Суднобудування" / О. Ю. Дудар ; наук. кер. В. В. Коробко. – Миколаїв : НУК, 2025. – 96 с.
Keywords: енергетична установка; ESD; гібридна установка; риформінг; валогенератор; діагностика; power plant; hybrid plant; reforming; shaft generator; diagnostics; 135 "Суднобудування"