Modern Models for the Integration of Sustainable Development Principles in SMEs - Сергійчук Сергій; Serhiichuk S. (My University, 2026)
У тезах досліджуються сучасні моделі інтеграції принципів сталого розвитку в діяльність МСП. Визначено ключові моделі, зокрема ESG-орієнтовані, стійкі бізнес-моделі, що створюють спільну цінність, кругову та цифрову інтеграцію, проаналізовано особливості їх застосування в контексті цифровізації економіки. Обґрунтовано, що ефективність впровадження цих моделей залежить від рівня їх адаптації до специфіки МСП, ресурсного забезпечення та використання цифрових технологій. Доведено, що комбіноване використання моделей сприяє підвищенню конкурентоспроможності, прозорості управління та забезпеченню довгострокової стійкості підприємств.
Сергійчук, С. Modern models for the integration of sustainable development principles in SMEs / С. Сергійчук // Матеріали міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. молодих дослідників "Інновації в науці: сучасний вимір". – Суми : ФОП Цьома С. П., 2026. – С. 119–121.
Keywords: sustainable development; small and medium-sized enterprises; ESG; circular economy; digitalization; sustainable business models