Удосконалення регресійної моделі для оцінювання метрики RFC застосунків з відкритим кодом на Java та розробка програми для її реалізації - Позняков Роман Олександрович; Poznyakov Roman Oleksandrovich (My University, 2022)
''Удосконалення регресійної моделі для оцінювання метрики RFC застосунків з відкритим кодом на Java та розробка програми для її реалізації'' Кваліфікаційна робота на здобуття освітнього рівня магістра зі спеціальності 121 – ''Інженерія програмного забезпечення''. Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова. Миколаїв, 2022 р. Обсяг роботи: 108 стор., 6 табл., 8 рис., 19 використаних джерел, 5 додатків. Актуальність теми роботи: необхідність підвищення достовірності оцінювання метрики RFC застосунків з відкритим кодом на Java. Мета та завдання дослідження. Метою є підвищення достовірності оцінювання метрики RFC застосунків з відкритим кодом на Java. Завдання дослідження: проаналізувати існуючі регресійні моделі для оцінювання метрики RFC застосунків на Java; удосконалити регресійну модель для оцінювання метрики RFC застосунків з відкритим кодом на Java; розробити програму для оцінювання метрики RFC застосунків з відкритим кодом на Java. Об'єктом дослідження є процес оцінювання метрики RFC застосунків з відкритим кодом на Java. Предметом дослідження є регресійні моделі для оцінювання метрики RFC застосунків з відкритим кодом на Java. Методи дослідження. У вирішенні поставлених завдань використано методи теорії ймовірності, математичної статистики, регресійного аналізу. Наукова новизна одержаних результатів. Удосконалено регресійну модель для оцінювання метрики RFC застосунків з відкритим кодом на Java на основі нормалізуючого перетворення у формі десяткового логарифму, яка дозволяє підвищити достовірність оцінювання метрики RFC застосунків з відкритим кодом на Java, в порівнянні з існуючими регресійними моделями. Практичне значення одержаних результатів. Розроблено програму для оцінювання метрики RFC застосунків з відкритим кодом на Java для системи моделювання Scilab 6.0.0. Апробація результатів досліджень. Результати досліджень були оприлюднені на Всеукраїнській науково-практичній інтернет-конференції. Публікації. Результати роботи викладені у 1 публікації, а саме: 1 матеріалах Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції.
Improving the regression model to estimate the RFC metric of open-source applications in Java and developing the software for its implementation
Позняков Р.О. Удосконалення регресійної моделі для оцінювання метрики RFC застосунків з відкритим кодом на Java та розробка програми для її реалізації = Improving the regression model to estimate the RFC metric of open-source applications in Java and developing the software for its implementation : магістерська робота ; спец. 121 ''Інженерія програмного забезпечення'' / Р. О. Позняков ; наук. кер. С. Б. Приходько. – Миколаїв : НУК, 2022. – 108 с.
Keywords: регресійна модель; оцінювання; метрика RFC; застосунок з відкритим кодом; Java.; 121 ''Інженерія програмного забезпечення''; regression model; estimation; the RFC metric; open-source application; Java