Проєкт газотурбінного двигуна потужністю 25 МВт для приводу нагнітача природного газу на компресорній станції - Стекачов Єгор Глібович (My University, 2023)
У роботі виконано проєктування газотурбінного двигуна потужністю 25 МВт для приводу нагнітача природного газу на компресорній станції. Послідовно освітлені наступні питання: інформаційний пошук; термодинамічні та теплові розрахунки циклу та схеми газотурбінного агрегата; габаритний розрахунок газотурбінного агрегата та його компонування; термогазодинамічний розрахунок на середньому діаметрі одноступінчастої турбіни низького тиску; конструювання та конструктивні розрахунки окремих елементів газотурбінного агрегата, які містили в собі: розробку конструкції турбіни низького тиску; розрахунок закручення лопаток турбіни низького тиску; перевірочний розрахунок робочих лопаток турбіни низького тиску на міцність; розробку системи суфлювання та розвантаження газотурбінного двигуна; охорона праці на об'єкті, де розміщується газотурбінний агрегат.
Стекачов, Є. Г. Проєкт газотурбінного двигуна потужністю 25 МВт для приводу нагнітача природного газу на компресорній станції : бакалаврська робота ; спец. 142 ''Енергетичне машинобудування'' / Є. Г. Стекачов ; наук. кер. В. М. Патлайчук. – Миколаїв : НУК, 2023. – 105 с.
Keywords: газотурбінна установка; компресорна станція; енергетичне машинобудування; ефективність; витрата палива; тепловий розрахунок; габаритний розрахунок; 142 ''Енергетичне машинобудування''; gas turbine installation; compressor station; power engineering; efficiency; fuel consumption; thermal calculation; dimensional calculation