Економічна оцінка водних ресурсів як фактор розвитку водного підприємництва України = Economic evaluation of water resources as a factor of development of water business in Ukraine - Левковська, Л. В.; Levkovska, L. V.; Сундук, А. М.; Sunduk, A. M.; Іртищева, І. О.; Irtyshcheva, I. O. (My University, 2016)
Розглянуто питання економічної оцінки водних ресурсів України та її регіонів. Запропоновано методичний підхід до процедури оцінювання на основі врахування вартісних ознак для фізичних, ринкових і додаткових характеристик водних ресурсів. Згідно з отриманими результатами, водні ресурси України можуть генерувати значну вартість, яка водночас істотно різниться за внутрішніми та світовими цінами. Виявлено регіональні особливості розподілу вартості водних ресурсів держави. Визначено можливості впровадження водного підприємництва. Проведено аналіз їх основних форм = The article considers a methodical approach to the evaluating procedure on the basis of the main value characteristics of physical, market and additional water resources. According to the obtained results, water resources of Ukraine can generate a substantial value, which also differs significantly if converted to the domestic and international prices. The regional features of the value distribution of the water resources of the state are indicated. The possibilities of the water business implementation are determined. The analysis of the water business basic forms is carried out.
Левковська, Л. В. Economic evaluation of water resources as a factor of development of water business in Ukraine = Економічна оцінка водних ресурсів як фактор розвитку водного підприємництва України / Л. В. Левковська, А. М. Сундук, І. О. Іртищева // Shipbuilding & Marine Infrastructure. – 2016. – № 1–2 (5). – C. 72–81.
Keywords: water resources; economic evaluation; value; regional measurement; water business; водні ресурси; економічна оцінка; вартість; регіональний вимір; водне підприємництво