Блок живлення систем автоматики - Савченко, Олег Валерійович; Білюк, Іван Сергійович; Фоменко, Андрій Миколайович; Шарейко, Дмитро Юрійович; Гаврилов, Сергій Олексійович; Ольшевський, Сергій Іванович; Бугрім, Леонід Іванович; Фоменко, Ліліана Андріївна; Ярохін, Сергій Володимирович (My University, 2019)
Корисна модель відноситься до систем автоматики, і може бути використана в інших технічних пристроях електромеханічних систем керування. Вона відрізняється тим, що на затвори польових транзисторів, паралельно резисторам, було додано діоди для прискорення запирання транзистора. Також було додано блок захисту від перевантаження та короткого замикання. Покращення компактності, надійності та довговічності блоку живлення досягається за рахунок використання плівкових ємностей, трансформатора живлення на феритовому тороїдальному магнітопроводі та захисту від перевантаження.
Пат. 136524. Україна. Блок живлення систем автоматики / О. В. Савченко, І. С. Білюк, А. М. Фоменко, Д. Ю. Шарейко, С. О. Гаврилов, С. І. Ольшевський, Л. І. Бугрім, Л. А. Фоменко, С. В. Ярохін (Україна). – Заявл. 22.02.2019 ; опубл. 27.08.2019, Бюл. № 16.
Keywords: системи автоматики; системи керування; прискорення запирання транзистора; тороїдальний трансформатор