Інфраструктурно-трансформаційні процеси формування та розвитку інвестиційного регіонального потенціалу - Крамаренко, І. С.; Іртищева, І. О.; Сєнкевич, О. Ф.; Топчій, О. О.; Войт, Д. С.; Kramarenko, I. S.; Irtyshcheva, I. O.; Senkevich, O. F.; Тоpсhіy, O. O.; Voit, D. S.; Крамаренко, И. С.; Иртыщева, И. А.; et al. (My University, 2020)
Метою статті є дослідження інфраструктурно-трансформаційних процесів формування та розвитку інвестиційного регіонального потенціалу. Проаналізовано інфраструктурне забезпечення інвестиційних процесів у Причорноморському регіоні. Аналіз показав, що загалом регіон володіє достатньо потужним інфраструктурним потенціалом, що, за умови його ефективного використання, є важливою базою для розвитку інвестиційного потенціалу економіки в цілому. Порівняльний аналіз розвитку транспортно-логістичної підсистеми інвестиційного потенціалу регіону показав, що попри достатньо високі показники економічної результативності функціонування підприємств даної сфери, в областях регіону спостерігаються певні проблеми, пов’язані зі станом дорожнього покриття, особливо на дорогах регіонального значення; скороченням сервісної інфраструктури та нижчими, порівняно із середніми показниками, функціональними характеристиками окремих послуг. Обґрунтовано, що інфраструктурний потенціал регіону внаслідок недостатньої державної підтримки та проходження певних трансформацій в економіці використовується недостатньо та потребує розробки комплексних стратегічних рішень щодо його оптимізації та адаптації відповідно до потреб економічного розвитку регіону в довгостроковій перспективі.
Крамаренко, І. С. Інфраструктурно-трансформаційні процеси формування та розвитку інвестиційного регіонального потенціалу = The Infrastructural-Transformational Processes of Formation and Development of the Investment Potential of Region / І. С. Крамаренко, І. О. Іртищева, О. Ф. Сєнкевич, О. О. Топчій, Д. С. Войт // Бізнес Інформ. – 2020. – Вип. 3. – С. 67–74.
Keywords: інвестиції; інвестиційний регіональний потенціал; інфраструктурно-трансформаційні процеси; транспортно-логістична підсистема; інфраструктурний потенціал; investments; investment potential of region; infrastructural-transformational processes; transport and logistics subsystem; infrastructural potentia; инвестиции; инвестиционный региональный потенциал; инфраструктурно-трансформационные процессы; транспортно-логистическая подсистема; инфраструктурный потенциал