Комплексна методика силової підготовки спортсменів з греко-римської боротьби віком 14–16 років на етапі попередньої базової підготовки - Матюшевський М. О.; Matiushevsky M. O. (My University, 2025)
Матюшевський М. О. Комплексна методика силової підготовки спортсменів з греко-римської боротьби віком 14–16 років на етапі попередньої базової підготовки. Кваліфікаційна робота зі спеціальності 017 «Фізична культура і спорт», освітньої програми «Олімпійський та професійний спорт». Миколаїв: НУК ім. адм. Макарова, 2025. 64 сторінки. В даному дослідженні було здійснено науково-теоретичне обґрунтування комплексної методики силової підготовки борців з грекоримської боротьби віком 14–16 років на етапі попередньої базової підготовки. Здійснено аналіз науково-методичної літератури вітчизняних та зарубіжних авторів з метою дослідження особливостей силової підготовки борців з греко-римської боротьби віком 14–16 років. Розкрито силову та швидкісно-силову підготовку спортсменів, що спеціалізуються у греко-римській боротьбі. Охарактеризовано вікові особливості розвитку силових якостей спортсменів віком 14–16 років. Сформульовано завдання, розкрито методи і засоби силової підготовки борців греко-римського стилю на етапі попередньої базової підготовки. Розроблено комплексну методику силової підготовки борців з греко-римської боротьби на етапі попередньої базової підготовки, що включала комплекси спеціально розроблених вправ на розвиток силових якостей борців з греко-римської боротьби. Експериментально перевірено ефективність комплексної методики силової підготовки борців з греко-римської боротьби на етапі попередньої базової підготовки. Перспективами подальших досліджень є пошук нових засобів і методів удосконалення силової підготовки борців з греко-римської боротьби на етапах багаторічного удосконалення.
Comprehensive methodology of strength training of Greco-Roman wrestlers aged 14–16 years at the stage of preliminary basic training
Матюшевський, М. О. Комплексна методика силової підготовки спортсменів з греко-римської боротьби віком 14–16 років на етапі попередньої базової підготовки = Comprehensive methodology of strength training of Greco-Roman wrestlers aged 14–16 years at the stage of preliminary basic training : магістерська робота ; спец. 017 ''Фізична культура і спорт'' / М. О. Матюшевський ; наук. кер. О. О. Адаменко. – Миколаїв : НУК, 2025. – 64 с.
Keywords: борці; греко-римська боротьба; максимальна сила; вибухова сила; силова витривалість; комплексна методика; 017 ''Фізична культура і спорт''; wrestlers; Greco-Roman wrestling; maximum strength; explosive strength; strength endurance; comprehensive methodology