Онлайн-ідентифікація параметрів підводного апарата як нестаціонарного об’єкта в системі керування на базі інверсної моделі - Блінцов, C. В. (My University, 2012)
Розглянуто динаміку руху підводного апарата як нестаціонарного об’єкта першого порядку. Розроблено підхід до ідентифікації параметрів такого об’єкта та синтезу на їх основі закону керування, при цьому ідентифікація не потребує великої кількості вимірювань і може бути проведена за необхідності в будь-який момент при роботі апарата, тобто в онлайн-режимі.
Блінцов, С. В. Онлайн-ідентифікація параметрів підводного апарата як нестаціонарного об’єкта в системі керування на базі інверсної моделі/ С. В. Блінцов // Вісн. НУК.– Миколаїв, 2012. – № 3. – Режим доступу : http://evn.nuos.edu.ua/article/view/22689/20309
Keywords: підводний апарат; ідентифікація параметрів; система автоматичного керування; інверсна модель