Удосконалення обладнання водолазного комплексу на основі спеціального виконання трансформатора електроживлення підводної спускової камери - Пугачов, Роман; Puhachov, Roman (My University, 2020)
В випускної магістерської роботі вирішується задача поліпшення масогабаритних і енергетичних показників системи електрообладнання підводного водолазного дзвону. У ході проведеного аналізу спеціальної науково-технічної інформації для комплектації глибоководного підводного дзвону ГВК-300 була запропонована просторова конструктивна схема активної частини трансформатора системи електрообладнання. Зроблено розрахунок просторового трансформатора з тригранним внутрішнім контуром (зі скругленими гранями) з врахуванням нерівномірності розподілу індукції в елементах магнітопровода. Також, для порівняння, був розрахований трансформатор класичної плоскої шихтованої конструкції. Розрахунок було виконано при дотриманні принципу електромагнітної еквівалентності (рівність потужностей, електромагнітних навантажень і умов експлуатації).
Пугачов, Р. О. Удосконалення обладнання водолазного комплексу на основі спеціального виконання трансформатора електроживлення підводної спускової камери = Improvement of the equipment of a diving complex on the basis of special execution of the power supply transformer of the underwater launching chamber : робота магістра ; 141 "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка" / Р. О. Пугачов ; наук. кер. Р. А. Ставинський. – Херсон : ХФ НУК, 2020. – 84 с.
Keywords: системи електричного живлення; силове електрообладнання глибоководної водолазної камери; потужність трансформатора спускової камери; power supply systems; power electrical equipment of the deep-water diving chamber; power of the trigger chamber transformer