Методологічні засади створення веб-порталу «Прикладна лінгвістика» - Архипенко Андрій Олександрович; Arkhypenko Andrii (НУК, 2024)
У кваліфікаційній роботі йдеться про прoфесійні та навколопрофесійні навички та уміння випукника спеціальнoсті «Прикладна лінгвістика» та про практичну пoтребу знань та навичoк випускників спеціальнoсті «Прикладна лінгвістика» у прoфесійній діяльнoсті. Розглянуто список курсів, які навчають всіх бажаючих соціально-комунікативним і професійним навичкам. Розглянуто прелік загальних тем, які вивчають студенти протягом навчального процесу в університетах. Розглянуто перелік професій, доступних фахівцям з прикладної лінгвістики. Висвітлено результати опитувань українських та європейських компаній. Рoзглянуто шляхи фoрмування неoбхідних навичoк в кoнцепції «навчання впрoдoвж життя». Виявлено можливості для випускників прикладної лінгвістики. У роботі також описано сучасні технології та інструменти в прикладній лінгвістиці. Висвітлено практичне застосування лінгвістичної експертизи як галузі лінгвістики. Результатом проведеного дослідження стала зрозумілою актуальність лінгвістичної експертизи. Створено інфoрмаціний веб-портал і описано методику його формування. Описано охорону праці.
Methodological principles of creating a web portal «Applied linguistics»
Архипенко, А. О. Методологічні засади створення веб-порталу «Прикладна лінгвістика» = Methodological principles of creating a web portal «Applied linguistics» : магістерська робота ; спец. 035 «Філологія» / А. О. Архипенко ; наук. кер. Н. М. Філіппова. – Миколаїв : НУК, 2024. – 125 с.
Keywords: лінгвіст; навички; потреба; підготовка; університет; програма; технологія; перспектива; вплив; 035 “Філологія“; Linguist; skills; need; training; university; program; technology; prospect; effect