Спортивна журналістика України: особливості становлення, сучасне функціонування та перспективи розвитку - Єфименко К. В. (My University, 2026)
Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню спортивної журналістики України як складової сучасного медійного простору. Основною метою дослідження є визначення особливостей становлення та сучасного функціонування спортивної журналістики в Україні, а також окреслення перспектив її розвитку на основі аналізу діяльності сучасних спортивних медіа. У першому розділі роботи розглянуто теоретичні засади спортивної журналістики, її поняття, сутність і функції в системі масових комунікацій, а також історичні етапи становлення галузі у світі та в Україні. У другому розділі здійснено аналіз діяльності сучасних українських спортивних медіа («Суспільне Спорт», Tribuna.com, Sport.ua), досліджено їхні жанрові й тематичні особливості та роль у популяризації спорту. Третій розділ присвячено впливу цифрових технологій і соціальних мереж на розвиток спортивних медіа; у ньому запропоновано авторську рубрику «Спортивні відкриття 2026» у форматі подкасту на платформі YouTube як перспективний формат розвитку спортивного медійного контенту.
Єфименко, К. В. Спортивна журналістика України: особливості становлення, сучасне функціонування та перспективи розвитку = Sports journalism in Ukraine: characteristics of its formation, current functioning, and prospects for development : бакалаврська робота ; спец. 061 ''Журналістика'' / К. В. Єфименко ; наук. кер. С. В. Гузенко. – Миколаїв : НУК, 2026. – 58 с.
Keywords: спортивна журналістика; спортивні медіа; цифрові технології; подкаст; медіапростір; популяризація спорту; 061 ''Журналістика''; sports journalism; sports media; digital technologies; podcast; media space; sport popularisation