Філософія відкритості: нові виклики до університетських бібліотек - Костирко, Т. М.; Kostyrko, T. M. (My University, 2019)
Розглядаються сучасні тенденції наукової комунікації, що базуються на витоках, методології та розвитку феноменів «відкритий контент» і «відкрита наука», підтримка моделі відкритого доступу міжнародною спільнотою на законодавчому рівні, а також визначено кроки університетських бібліотек на шляху до реалізації принципів відкритого доступу до наукового знання та втілення ідей відкритої науки.
Philosophy of openness: new challenges for university libraries
Костирко, Т. М. Філософія відкритості: нові виклики до університетських бібліотек / Т. М. Костирко // Матеріали всеукр. наук.-практ. конф. «Бібліотек ХХІ століття: виклики, нові можливості, перспективи», 7–8 листоп. 2019 р. – Миколаїв : НУК, 2019. – С. 48–56.
Keywords: філософія відкритості; нові моделі відкритого доступу; університетські бібліотеки як ініціатори відкритого доступу; підтримка плану S.; philosophy of openness; new models of open access; university libraries as initiators of open access; support for plan S.