Усталені принципи ставлення Росії до України - Соболь, П. П.; Sobol, P. P. (My University, 2014)
У цій статті мова йде про становлення, минуле й сьогодення складних стосунків Росії й України; про принципові чинники сучасної агресивної політики Російської імперії стосовно нашої країни
Established principles of relations relations of Russia to Ukraine
Соболь, П. П. Усталені принципи ставлення Росії до України / П. П. Соболь // Гуманіт. вісн. НУК. – Миколаїв : НУК, 2014. – Вип. 7. – С. 126–134.
Keywords: спільність і відмінність культур; право сили; псевдоморфози; українофобія; міфологізація історії; the similarities and differences of cultures; the law of force; pseudomorphs; Ukrainophobia; mythologizing of history