Проект 4-тактного газового двигуна потужністю Ре = 420 кВт., який працює на альтернативному газовому паливі – звалищному газі. Прототип 6 ГЧН 25/34 - Чібісов Віктор Сергійович (My University, 2024)
Метою кваліфікаційної роботи є вибір оптимального виду газоподібного палива для газового двигуна з метою економії енергоресурсів та покращення екологічної ситуації. Завданням роботи було провести розрахунок робочого процесу газового двигуна, який працює на звалищному газі, перевірити його ефективність розрахувавши зовнішній тепловий баланс теплоти. В третьому розділі був проведений порівняльний аналіз робочого процесу газового двигуна який працює на біогазі та природньому газі. В результаті аналізу було виявлено, що при переході з природнього газу на біогаз погіршуються економічні показники робочого процесу, але покращуються екологічні. Також потрібно врахувати меншу ціну на біогаз в порівняні з природнім.
Чібісов, В. С. Проект 4-тактного газового двигуна потужністю Ре = 420 кВт., який працює на альтернативному газовому паливі – звалищному газі. Прототип 6 ГЧН 25/34 : бакалаврська робота ; спец. 142 ''Енергетичне машинобудування'' / В. С. Чібісов ; наук. кер. Ю. М. Галинкін. – Первомайськ : ПННІ НУК, 2024. – 61 с.
Keywords: газовий двигун; біогаз; тепловий баланс; економічні та екологічні показники; gas engine; biogas; heat balance; economic and environmental indicators; 142 – «Енергетичне машинобудування»