Проект 2-тактного дизельного двигуна потужністю 80000 кВт з розробкою конструкції випускного клапана та технологічного процесу монтажу кришки робочого циліндра. Прототип 12ДКРН 96/250 - Терземан Аркадій Валерійович (My University, 2025)
В дипломному проекті було виконано розрахунок робочого циклу 2 - тактного дизельного двигуна 12 ДКРН 96/250 потужністю 80000 кВт при 102 хв-1 колінчатого валу. За результатами розрахунку отримано основні параметри робочого циклу і побудовано індикаторну діаграму. Проведено аналіз ефективних показників проектованого двигуна й прототипу. Виконано динамічний розрахунок двигуна та побудовані діаграми динаміки. В конструкторському розділі дипломного проекту виконано розробка конструкції випускного клапана. Розроблено технологічний процес монтажу кришки робочого циліндра. В роботі розглянуто основні вимоги до експлуатації двигуна, розроблено заходи з охорони праці та розглянуто питання охорони навколишнього середовища. Дипломний проект виконано українською мовою на 73 аркушах розрахунково-пояснювальної записки. Використано 10 літературних джерел. Графічна частина представлена на 4 кресленнях формату А1.
Терземан, А. В. Проект 2-тактного дизельного двигуна потужністю 80000 кВт з розробкою конструкції випускного клапана та технологічного процесу монтажу кришки робочого циліндра. Прототип 12ДКРН 96/250 : бакалаврська робота ; спец. 142 "Енергетичне машинобудування" / А. В. Терземан ; наук. кер. М. Р. Ткач. – Первомайськ : ПННІ НУК, 2025. – 75 с.
Keywords: дизельний двигун; робочий цикл; систе·ма керування; пусковий клапан; вібрація; шум; 142 "Енергетичне машинобудування"; diesel engine; duty cycle; control system; starting valve; vibration; noise