Удосконалення трансформатора фазового компаундування системи автоматичного регулювання збудження суднового синхронного генератора - Попов, Володимир Миколайович; Popov, Volodymyr Mykolaiovych (My University, 2020)
У дипломній роботі виконані проектні розрахункові дослідження трифазного триобмоткового трансформатора фазового компаундування при використанні схеми симетричного просторового магнітопровода, виконано порівняльний аналіз двох трансформаторів з мідною та алюмінієвою обмотками. В першому та другому розділах зроблено аналіз технічних рішень забезпечення підтримки постійної напруги синхронного генератора та розроблено функціональну та принципову схеми системи автоматичного регулювання збудження суднового синхронного генератора. Розраховано основні дані трансформатору на основі сталих режимів роботи суднового генератору. Виконано аналіз технічних рішень трифазних трансформаторів, на основі якого обрано раціональну конфігурацію та оптимальні співвідношення розмірів активної частини трансформатора з витим стиковим магнітопроводом. У третьому та четвертому розділах приведені розрахунки варіантів вказаного трансформатора з симетричним просторовим магнітопроводом та з мідною і алюмінієвою обмотками.
Попов, Д. А. Удосконалення трансформатора фазового компаундування системи автоматичного регулювання збудження суднового синхронного генератора = Improvement of the phase compounding transformer of the system automatic regulation of excitation of the ship synchronous generator : робота магістра ; 141 "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка" / Д. А. Попов ; наук. кер. Р. А. Ставинський. – Херсон : ХФ НУК, 2020. – 94 с.
Keywords: системи автоматичного регулювання збудження суднового синхронного генератору; суднова електроенергетична система; трансформатори фазового компаундування; systems of automatic regulation of excitation of the ship synchronous generator; ship electric power system; transformers of phase compounding