Проєктування газотурбінного агрегату простої схеми потужністю 16 МВт для компресорної станції магістрального газопроводу - Колко Вадим Костянтинович (My University, 2026)
У роботі виконано проєктування газотурбінного агрегату простої схеми потужністю 16 МВт для компресорної станції магістрального газопроводу. Послідовно освітлені наступні питання: інформаційний пошук; оптимізація параметрів циклу газотурбінного агрегата; детальний тепловий розрахунок газотурбінного агрегата на режимі повної потужності; габаритно-компонувальний розрахунок двигуна; термогазодинамічний розрахунок на середньому діаметрі одноступінчастої турбіни низького тиску; перевірочний розрахунок на міцність робочих лопаток турбіни низького тиску; також розроблено систему змащення газотурбінного двигуна та проаналізовані заходи з охорони праці на об’єкті, де розміщується агрегат.
Колко, В. К. Проєктування газотурбінного агрегату простої схеми потужністю 16 МВт для компресорної станції магістрального газопроводу: бакалаврська робота ; спец. 142 ''Енергетичне машинобудування'' / В. К. Колко ; наук. кер. А. В. Козловський. – Миколаїв : НУК, 2026. – 87 с.
Keywords: газотурбінний агрегат; компресорна станція; енергетичне машинобудування; ефективність; витрата палива; тепловий розрахунок; габаритний розрахунок; 142 ''Енергетичне машинобудування''; gas turbine power plant; compressor station; power machinery; efficiency; fuel consumption; thermal calculation; overall calculation