Проектування морських транспортних суден - Кротов О. І.; Голиков В. І.; Єганов О. Ю.; Бондаренко О. В. (My University, 2002)
Окрім основних теоретичних положень викладено методики визначення головних елементів сучасних суховантажних суден, танкерів та навалочників, проектування теоретичного креслення, перевірки основних якостей та розрахунків їх економічних показників. Методична основа, теоретичний та фактичний матеріал посібника можуть бути використані при вивченні дисципліни "Проектування суден" і при розробці курсових та дипломних проектів морських транспортних суден. Наведено необхідні довідкові дані та основні вимоги діючих нормативних документів. Вперше наведено матеріали з вибору оптимальних характеристик судна, які можуть бути використані при дипломному проектуванні.
Проектування морських транспортних суден : навч. посібник / О. І. Кротов, В. І. Голиков, О. Ю. Єганов, О. В. Бондаренко – Миколаїв : УДМТУ, 2002. – 152 с.
Keywords: проектування суден; навантаження мас; водотоннажність; маса корпусу; головні елементи проекту; головні елементи судна; теоретичне креслення