Застосування методичних аспектів управлінського обліку на підприємствах одиничного та дрібносерійного виробництв - Гавриленко, Н. В.; Грищенко, О. В.; Козіцька, Н. О.; Havrylenko, Nataliia; Hryshchenko, Olena; Kozitska, Nataliia (My University, 2021)
У статті розглянуто методичні аспекти управлінського обліку на підприємствах, які застосовують позамовний метод обліку витрат і калькулювання собівартості продукції. З метою покращення теорії і практики управлінського обліку на підприємствах з позамовним методом обліку і калькулювання рекомендовано постійно підвищувати ефективність функціонування системи внутрішньогосподарського контролю, що може бути досягнуто своєчасністю і економічністю його проведення; застосовувати запропоновану методику відображення на рахунках бухгалтерського обліку руху продукції, яка вироблена в межах виконання договорів з замовниками. Для цілей управлінського обліку також перспективним може бути зберігання розподілу інших доходів і витрат на операційні, позареалізаційні і надзвичайні, в зв'язку з різною економічною природою цих об'єктів обліку і їх значним впливом на фінансовий результат діяльності.
Гавриленко, Н. В. Застосування методичних аспектів управлінського обліку на підприємствах одиничного та дрібносерійного виробництв = Application of methodological qualities of management accounting in job shops / Н. В. Гавриленко, О. В. Грищенко, Н. О. Козіцька // Економічні науки : вісн. ДНДІСЕ – Дніпро : НДІСЕ, 2021. – № 1 (03). – С. 109–115.
Keywords: виробничий облік; управлінський облік; собівартість; калькулювання; фінансовий облік; контроль; замовлення; производственный учет; управленческий учет; себестоимость; калькулирование; финансовый учет; контроль; заказ; production accounting; management accounting; cost; calculation; financial accounting; control; order