Класифікація факторів впливу на побудову системи контролінгу на промислових підприємствах - Каткова Н. В.; Циганова О. С.; Katkova N. V.; Tsyhanova О. S. (My University, 2019)
Для ефективного функціонування системи контролінгу виникає потреба у визначенні факторів впливу на її побудову, які можуть носити як позитивний, так і негативний характер. Метою статті є дослідження, узагальнення та доповнення існуючих класифікацій основних факторів впливу на побудову та ефективне функціонування системи контролінгу на промислових підприємствах. У теорії та на практиці існує безліч факторів впливу, що залежать від зовнішнього та внутрішнього середовища, в яких функціонують промислові підприємства. Їх узагальнення дало змогу запропонувати класифікацію факторів впливу на побудову системи контролінгу, які поділяються на зовнішні та внутрішні. Зовнішні фактори доцільно розглядати, розділивши їх на сім груп: технологічні, економічні, ринкові, політичні, законодавчі, екологічні та соціальні, а внутрішні фактори – на п’ять груп: виробничі, стратегічні, кадрові, організаційні, фінансові. Урахування вищенаведених факторів дозволить підприємству обрати оптимальний варіант побудови системи контролінгу, який повніше б відповідав умовам функціонування промислового підприємства.
Classifying the Factors of Influence on Building of a System of Controlling at Industrial Enterprises
Каткова, Н. В. Класифікація факторів впливу на побудову системи контролінгу на промислових підприємствах = Classifying the Factors of Influence on Building of a System of Controlling at Industrial Enterprises / Н. В. Каткова, О. С. Циганова // Бізнес Інформ. – 2019. – № 1. – С. 427–435.