Розроблення АРМ менеджера магазину мобільних телефонів - Батазов Юрій Віталійович (My University, 2025)
У дипломній роботі описано розробку автоматизованого робочого місця (АРМ) менеджера магазину мобільних телефонів. Об’єктом проектування є автоматизована система підтримки діяльності менеджера в межах інформаційної інфраструктури торгового закладу. Предметна область охоплює облік клієнтів, товарів, замовлень, постачань і продажів. Метою є створення інструменту для автоматизації операцій менеджера, що підвищує ефективність і точність обробки даних. Використано методи структурного аналізу, моделювання, проєктування бази даних та інтерфейсу. Реалізовано логічну й фізичну модель БД, клієнтську та серверну частину програми, забезпечено зручний обмін даними. Результатом є прототип інформаційної системи з авторизацією, управлінням замовленнями, переглядом товарів і обліком дій користувача. Система розроблена з використанням мови програмування Python, що забезпечує гнучкість і простоту розширення. Новизна роботи полягає в розробці адаптивної моделі користувача та побудові уніфікованого інтерфейсу, що враховує реальні бізнес-процеси управління магазином. Рекомендовано використання проєкту в умовах малих і середніх підприємств роздрібної торгівлі. Система може бути основою для впровадження CRM- або ERP-рішень. Робота демонструє застосування теоретичних знань на практиці й має потенціал подальшого розвитку.
Батазов, Ю. В. Розроблення АРМ менеджера магазину мобільних телефонів : бакалаврська робота ; спец. 124 ''Системний аналіз'' / Ю. В. Батазов ; наук. кер. Н. Р. Книрік. – Миколаїв : НУК, 2025. – 68 с.
Keywords: автоматизоване робоче місце; менеджер; магазин мобільних телефонів; інформаційна система; база даних automated workstation; manager; mobile phone store; information system; database; Python; БД; SQL; 124 ''Системний аналіз''