Підвищення працездатності упорних вузлів суднових газотурбінних двигунів при розцентровці роторів = Increasing the efficiency of thrust groups of ship gas turbine under discentering of rotors - Білюк, Іван Сергійович; Bilyuk, I. S. (My University, 2012)
Дисертація присвячена розв'язанню актуальної задачі підвищення ефективності роботи упорних вузлів газотурбінних двигунів (ГТД) суднових енергетичних установок (СБУ) при розцентровці роторів шляхом вдосконалення їх упорних підшипників ковзання (УГІК) з вирівнювальними пристроями, що забезпечують захист мастильної плівки від вібраційного руйнування = The dissertation is devoted to the solving of an actual problem of increasing the efficiency of thrust groups of ship gas turbine of marine power plants under discentering of rotors by the improvement of their thrust bearings of sliding with alignment devices, which insure the protection of oil film from vibratory destruction.
Білюк, І. С. Підвищення працездатності упорних вузлів суднових газотурбінних двигунів при розцентровці роторів : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.08.05 / І. С. Білюк ; НУК ; науч. рук. Н. Я. Хлопенко. - Миколаїв, 2007. - 24 с.
Keywords: суднові енергетичні установки; упорний підшипник ковзання; упорний вузол; мастильна плівка; гідравлічний вирівнювальний пристрій; marine power plants; thrust bearing of sliding; thrust group; oil film; hydraulic alignment device