Роль державно-приватного партнерства у створенні аграрних формувань - Мостенська Т. Л.; Тур О. В.; Mostenskaya T. L.; Tur О. V. (My University, 2018)
Останнім часом питання державно-приватного партнерства набувають актуальності, особливо для забезпечення ефективного розвитку територіальних громад і вирішення питань, повʼязаних із створенням передумов ефективного соціального розвитку. Державно-приватне партнерство широко впроваджується як інструмент обʼєднання ресурсів підприємницького капіталу та територіальних громад. Широка сфера застосування державно-приватного партнерства робить його останнім часом обʼєктом уваги науковців України та інших країн світу. Визначення причин впровадження державно-приватних партнерств як інструменту поділу відповідальності між приватними та державними партнерами, забезпечення участі партнерів у інтеграційних процесах та створенні доданої вартості дозволяють розглядати державно-приватне партнерство як чинник розвитку конкурентних переваг окремих регіонів та країни взагалі. Внесено пропозицію з використання принципів та інструментів державно-приватного партнерства для створення молочних кооперативів.
The role of the state-private partnership in the creation of agrarian formations
Мостенська, Т. Л. Роль державно-приватного партнерства у створенні аграрних формувань = The role of the state-private partnership in the creation of agrarian formations / Т. Л. Мостенська, О. В. Тур // Вісн. ЗНУ. – Запоріжжя : ЗНУ, 2018. – № 2 (38). – С. 37–43.
Keywords: державно-приватне партнерство; аграрні формування; молочні кооперативи; ланцюг доданої вартості; public-private partnership; agrarian formations; dairy cooperatives; value chain