Бухгалтерський облік і економічний аналіз розрахунків з постачальниками та підрядниками на підприємстві - Назаренко Віолета Євгеніївна; Nazarenko V. E. (My University, 2025)
Назаренко В. Є. Бухгалтерський облік і економічний аналіз розрахунків з постачальниками та підрядниками на підприємстві. – Рукопис. Бакалаврська робота на здобуття кваліфікаційного ступеня «бакалавр» з обліку і оподаткування за спеціальністю 071 «Облік і оподаткування». Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова. Міністерства освіти і науки України, Миколаїв, 2025. В роботі розглянуто теоретико-методичні та практичні аспекти бухгалтерського обліку та економічного аналізу розрахунків з постачальниками та підрядниками на підприємствах України. З урахуванням виявлених проблем було уточнено тлумачення понять «постачальник», «підрядник», «розрахунки», «заборгованість» і «зобов’язання», узагальнено підходи щодо класифікації розрахунків з постачальниками та підрядниками для цілей бухгалтерського обліку та сформовано класифікацію заборгованості, що виникає під час розрахунків з постачальниками та підрядниками. Проаналізовано фінансовий стан досліджуваного підприємства та стан розрахунків з постачальниками та підрядниками. Розглянуто методику бухгалтерського обліку та аналізу розрахунків з постачальниками та підрядниками на ТОВ «Простір», виявлено низку недоліків та визначено їх наслідки.
Accounting and economic analysis of settlements with suppliers and contractors at the enterprise
Назаренко, В. Є. Бухгалтерський облік і економічний аналіз розрахунків з постачальниками та підрядниками на підприємстві = Accounting and economic analysis of settlements with suppliers and contractors at the enterprise : бакалаврська робота ; спец. 071 ''Облік і економічний аналіз'' / В. Є. Назаренко ; наук. кер. О. С. Циганова. – Миколаїв : НУК, 2025. – 102 с.
Keywords: бухгалтерський облік; аналіз; постачальник; підрядник; розрахунки; заборгованість; зобов’язання; 071 ''Облік і економічний аналіз''; accounting; analysis; supplier; contractor; calculations; debt; obligations