Особливості спортивної підготовки спортсменів-бодібілдерів 17-19 років на етапі початкової підготовки - Шерстюк, В. А. (My University, 2022)
Кваліфікаційна робота викладена на 56 сторінках, літературних джерел 75. Об’єкт дослідження – спортивна підготовка спортсменів-бодібілдерів 17- 19 років на етапі початкової підготовки. Предмет дослідження – програма тренувань спортсменів- бодібілдерів 17- 19 років без використання вправ з осьовим навантаженням на хребет. Мета роботи – дослідити особливості спортивної підготовки спортсменів- бодібілдерів 17-19 років на етапі початкової підготовки. У першому розділі зроблено огляд науково-методичної літератури з проблем поширення травматизму у бодібілдингу та проаналізовано вплив осьового навантаження на хребет, зроблено аналіз існуючих типів вправ та особливостей тренувань у бодібілдингу. У другому розділі представлено детальний опис використаних методів дослідження та охарактеризовано етапи дослідження. У третьому розділі описано організацію дослідження та дані досліджуваних груп, що були отримані до його початку. Четвертий розділ присвячено розробці безпечної програми тренувань в бодібілдингу для етапу початкової підготовки без використання вправ із значним осьовим навантаженням на хребет. Структура й обсяг роботи. Дипломна робота складається зі вступу, чотирьох розділів, висновків, списку використаних джерел. Основний зміст викладено на 56 сторінках комп’ютерного тексту, у тому числі 2 рисунків, 12 таблиць, список використаних джерел із 75 найменувань, 3 додатки. Практичне значення. Результати дослідження можуть бути використані тренерами з бодібілдингу для поступової підготовки та адаптаційного збільшення скелетних м’язів всіх головних м’язових груп спортсменів-бодібілдерів 17-19 років, як один з шляхів зниження спортивного травматизму та уникнення можливого негативного впливу на хребет на етапі початкової підготовки.
Шерстюк, В. А. Особливості спортивної підготовки спортсменів-бодібілдерів 17-19 років на етапі початкової підготовки : магістерська робота ; спец. 017 ''Фізична культура і спорт'' / В. А. Шерстюк ; наук. кер. І. Б. Марцінковський. – Миколаїв : НУК, 2022. – 74 с.
Keywords: гіпертрофія; осьове навантаження на хребет; ізольовані вправи; базові вправи; мезоцикл; скелетні м’язи; етап початкової спортивної підготовки; 017 ''Фізична культура і спорт''; hypertrophy; axial load on the spine; isolated exercises; basic exercises; mesocycle; skeletal muscles; stage of initial sports training