Обґрунтування основних категорій енергоентропійної теорії організацій - Бондар, Алла Віталіївна; Bondar, Alla V. (My University, 2020)
Анотація. Метою дослідження є конкретизація змісту і формалізація основних категорій енергоентропійної теорії організації. Інтуїтивне розуміння і визнання факту існування організації ентропії в енергетичному контексті притаманне багатьом сучасним фахівцям. У дослідженнях має місце концептуальна подача ідеї та закономірностей без представлення конкретних формалізацій для оцінки і вивчення енергоентропії організацій. Методика. Для досягнення мети в роботі використані основні положення першого початку термодинаміки та закони енергоентропіки. Результати. У ході дослідження виявлено, що підходи, які використовуються в термодинаміці та статистичній фізиці, потребують певної модифікації для вивчення енергоентропії організацій. Тому в роботі були обґрунтовані й аналітично виражені основні категорії термодинаміки з урахуванням специфіки організацій: енергія, температура, робота, ентропія і теплота. Прийнято, що з погляду організації, енергія – це універсальна міра різноманітності ресурсів організації (протоенергії) та її інформаційно-речовинно-енергетичного обміну із зовнішнім середовищем.
Substantiation of the basic categories of energy entropy theory of organizations
Бондар, А. В. Обґрунтування основних категорій енергоентропійної теорії організацій = Substantiation of the basic categories of energy entropy theory of organizations / А. В. Бондар // Shipbuilding & Marine Infrastructure. – 2020. – № 1 (13). – С. 31–37.
Keywords: енергоентропіка; енергія організації; робота; ентропія; температура; теплота; energy entropy; organization energy; work; entropy; temperature; heat