Формування здоров’язбережувальної компетентності майбутніх учителів фізичної культури - Ізбаш Леонід Михайлович (Видавництво «Код», 2026)
У статті роблено висновки про необхідність та актуальність формування здоров’язбережувальної компетентності майбутніх фахівців в процесі фізичної підготовки. Розглядаючи змістовне наповнення здоров’язбережувальної компетентності було встановлено, що на рівень її сформованості під час професійного становлення суттєво впливають індивідуальні характеристики майбутніх учителів фізичної культури, які можуть як сприяти, так і перешкоджати процесу її формування. Такі індивідуальні характеристики прописано нами.
Formation of health-safe competence of future teachers of physical culture
Ізбаш Л.М. Формування здоров’язбережувальної компетентності майбутніх учителів фізичної культури = Formation of health-safe competence of future teachers of physical culture / Л.М. Ізбаш // Наукові записки. Серія : Педагогічні науки. Випуск 18 / Ред. кол.: В. Ф. Черкасов, О. А. Біда, Н. І. Шетеля та ін. Ужгород-Кропивницький : Видавництво «Код». 2026. С. 142-146
Keywords: формування здоров’язбережувальної компетентності; учителі фізичної культури; змістовне наповнення здоров’язбережувальної компетентності; здоров’язбережувальні методики; позитивна мотивація до збереження здоров’я