Удосконалення ймовірнісної моделі оцінювання часу напрацювання на відмову жорстких дисків - Копієвський Д. В.; Макарова Л. М.; Kopievskiy Dmytro; Makarova Lidiia (My University, 2020)
Розглянуто проблему оцінювання часу напрацювання на відмову жорстких дисків. Удосконалено ймовірнісну модель розподілу часу напрацювання на відмову жорстких дисків із застосуванням нормалізуючого перетворення Джонсона, що дало змогу підвищити достовірність оцінювання часу напрацювання на відмову відповідних пристроїв.
Копієвський, Д. В. Удосконалення ймовірнісної моделі оцінювання часу напрацювання на відмову жорстких дисків = Improvement of the probabilistic model for estimation of the hard disk drive failure time / Д. В. Копієвський, Л. М. Макарова // Матеріали всеукр. наук.-практ. інтернет конф. ''Інформаційні технології: моделі, алгоритми, системи'' (ITMAS–2020). – Миколаїв : НУК, 2020. – С. 10–13. – Режим доступу: http://itconf.nuos.edu.ua/2020/proceedings/
Keywords: ймовірнісна модель; нормалізуюче перетворення; перетворення Джонсона; час напрацювання на відмову; жорсткий диск; probabilistic model; normalizing transformation; Johnson transformation; time to failures; hard disk drive