Створення електронного посібника з методики викладання англійської мови: "Особливості формування комунікативної компетенції при підготовці до іспитів з англійської мови" - Меріуца Каріна Віталіївна; Meriutsa Karina (My University, 2026)
Дипломна робота присвячена формуванню комунікативної компетенції учнів старших класів при підготовці до міжнародних іспитів з англійської мови та практичній реалізації цього процесу у формі електронного посібника. У роботі розкрито поняття та структуру комунікативної компетенції, етапи її формування й когнітивні механізми, що лежать в її основі, а також проаналізовано вимоги та критерії оцінювання усного мовлення відповідно до CEFR. Зіставлено вимоги міжнародних іспитів (PTE General, Cambridge PET і First, IELTS) і проведено лінгводидактичний аналіз чинних шкільних підручників рівнів B1 і B2, на основі чого виокремлено чотири блоки усного мовлення (лексико-граматичний, фонетичний, інтерактивної комунікації та управління дискурсом) і розроблено аналітичні оцінювальні рубрики. За результатами дослідження створено електронний посібник на платформі Google Sites із комплексом зі 96 вправ для рівнів B1 і B2, побудованих за чотирифазною логікою «сприйняття – ідентифікація – репродукція – продукція». Робота має теоретичну й практичну цінність у сфері методики викладання англійської мови, формування комунікативної компетенції та підготовки до міжнародних іспитів.
Creating the electronic manual on the methodology of teaching English: "Features of communication competence formation in preparation for English exams"
Меріуца, К. В. Створення електронного посібника з методики викладання англійської мови: "Особливості формування комунікативної компетенції при підготовці до іспитів з англійської мови" = Creating the electronic manual on the methodology of teaching English: "Features of communication competence formation in preparation for English exams" : бакалаврська робота ; спец. 035 "Філологія" / К. В. Меріуца ; наук. кер. Н. С. Мочалова. – Миколаїв : НУК, 2026. – 89 с.
Keywords: комунікативна компетенція; усне мовлення; CEFR; електронний посібник; підготовка до іспитів; методика викладання; communicative competence; speaking skills; electronic manual; exam preparation; teaching methodology; 035 "Філологія"