Основи технічної експлуатації суднових двигунів внутрішнього згоряння - Тимошевський Борис Георгійович; Митрофанов Олександр Сергійович; Проскурін Аркадій Юрійович (My University, 2024)
Розглянуто загальні практичні питання технічної експлуатації, обслуговування та ремонту суднових двигунів внутрішнього згоряння, а також можливі несправності, причини й способи їх усунення, експлуатаційні характеристики і режими роботи. Подано узагальнені рекомендації з експлуатації основних систем та агрегатів. Наведено фізико-хімічні властивості й особливості використання палив, мастил та охолоджуючих рідин, рекомендованих для суднових двигунів. Посібник призначено для здобувачів денної та заочної форм навчання спеціальностей 142 Енергетичне машинобудування, 135 Суднобудування та 271 Морський та внутрішній водний транспорт.
Тимошевський, Б. Г. Основи технічної експлуатації суднових двигунів внутрішнього згоряння : навч. посібник / Б. Г. Тимошевський, О. С. Митрофанов, А. Ю. Проскурін. –Миколаїв : Вид. Торубара В.В., 2024. – 302 с.