Аналіз фінансових результатів діяльності підприємства - Москаленко Олександр Сергійович; Moskalenko Oleksandr (My University, 2026)
У кваліфікаційній роботі досліджено теоретичні та практичні аспекти підвищення прибутковості діяльності страхової компанії на прикладі НАСК «Оранта». Розкрито економічну сутність прибутку та прибутковості страховика, визначено основні фактори впливу на фінансові результати страхових компаній та систему показників оцінки ефективності їх діяльності. У роботі проведено аналіз фінансово-господарської діяльності НАСК «Оранта», досліджено динаміку доходів, витрат, страхових виплат, показників рентабельності та фінансової стійкості компанії. Визначено основні проблеми, що негативно впливають на прибутковість діяльності страховика, зокрема значний рівень адміністративних витрат, недостатній рівень цифровізації окремих бізнес-процесів та необхідність удосконалення маркетингової діяльності. Практичне значення одержаних результатів полягає у можливості використання запропонованих рекомендацій для підвищення ефективності діяльності страхових компаній в умовах цифровізації та нестабільного економічного середовища.
Analysis of the financial results of the company
Москаленко, О. С. Аналіз фінансових результатів діяльності підприємства = Analysis of the financial results of the company : бакалаврська робота ; спец. 072 "Фінанси, банківська справа та страхування" / О. С. Москаленко ; наук. кер. А. С. Кравченко. – Миколаїв : НУК, 2026. – 72 с.
Keywords: страхова компанія; прибутковість; фінансові результати; страхові премії; страхові виплати; рентабельність; оптимізація витрат; CRM-система; цифровізація; управління ризиками; insurance company; profitability; financial results; insurance premiums; insurance payments; profitability ratio; cost optimization; CRM system; digitalization; risk management; 072 "Фінанси; банківська справа та страхування"