Порівняльні розрахунки опору моделі судна X-BOW типу в OpenFOAM та FREE!ship Plus - Тимошенко Виктор Федорович; Tymoshenko V. F. (My University, 2022)
Проведено порівняльні розрахунки опору руху моделі судна з обводами носового краю типу X-BOW з використанням CFD OpenFOAM 8.х пакета та FREE!ship Plus комплексу програм в діапазоні швидкостей FrL=0,05...0,4. Наведено рекомендації щодо використання CFD-пакету OpenFOAM та FREE!ship Plus комплексу програм для використання на початкових стадіях проектування суден X-BOW типу.
Comparative calculations of the resistance of the X-BOW ship model in OpenFOAM and FREE!ship Plus
Тимошенко, В. Ф. Порівняльні розрахунки опору моделі судна X-BOW типу в OpenFOAM та FREE!ship Plus = Comparative calculations of the resistance of the X-BOW ship model in OpenFOAM and FREE!ship Plus / В. Ф. Тимошенко // Матеріали ХIII міжнар. наук.-техн. конф. "Інновації в суднобудуванні та океанотехніці". – Миколаїв : Вид. Торубара В. В., 2022. – С. 44–48.