Термостатичний конденсатовідвідник з ефектом термомеханічної пам’яті форми - Пилипчак В. І.; Єпіфанов, О. А.; Pilipchak V. I.; Yepifanov O. A. (My University, 2022)
Досліджено вплив способу виготовлення пружинних силових елементів із конструкційного сплаву ВСП-1 з ефектом термомеханічної пам'яті форми на основі інтерметаліду титан-нікель на їх деформаційно-силові характеристики. Встановлено, що деформаційно-силові характеристики пружинних силових елементів на основі інтерметаліду титан-нікель залежать від їх геометричних параметрів (діаметрів дроту та пружини, кроку навивки), способу термообробки та кількості циклів термосилового циклування. Наведено опис конструкції термостатичного конденсатовідвідника, розробленого на основі досліджень характеристик силових приводів із сплавів з ефектом пам’яті форми.
Thermostatic Steam Trap With Thermomechanical Shape Memory Effect
Пилипчак, В. І. Термостатичний конденсатовідвідник з ефектом термомеханічної пам’яті форми = Thermostatic Steam Trap With Thermomechanical Shape Memory Effect / В. І. Пилипчак, О. А. Єпіфанов // Матеріали ХIII міжнар. наук.-техн. конф. "Інновації в суднобудуванні та океанотехніці". – Миколаїв : Вид. Торубара В. В., 2022. – С. 232–234.