Structural-functional model for a proactive control system for a ship synchronous generator - Ushkarenko O. O.; Ушкаренко О. О. (My University, 2024)
У цьому дослідженні представлена ​​структурно-функціональна модель системи упереджуючого керування судновим синхронним генератором. Прямий пуск асинхронних двигунів на суднах призводить до значних перепадів напруги в мережі, що може спричинити спрацювання систем захисту та аварійного відключення генераторів. Запропоновано метод упереджуючого регулювання напруги збудження синхронного генератора та його вихідної напруги при підключенні асинхронного двигуна. Основну увагу приділено розробці функціональної моделі, що включає мікроконтролер для оптимізації крутного моменту та регулювання параметрів напруги. Використання розглянутого підходу знижує перепади напруги та підвищує надійність суднової енергосистеми. Також представлені математичні вирази, що описують взаємодію генератора, приводів та контролерів для забезпечення сталої роботи системи. Запропонований підхід дозволяє ефективно управляти змінами в енергосистемі, мінімізуючи негативний вплив на підключених споживачів.
Структурно-функціональна модель системи упереджуючого керування судновим синхронним генератором
Ushkarenko, O. O. Structural-functional model of a proactive control system for a ship synchronous generator = Структурно-функціональна модель системи упереджуючого керування судновим синхронним генератором / O. O. Ushkarenko // Intern. sci. conf. ''Modern challenges as an impetus for technical innovations''. – Riga, Latvia : Baltija Publishing, 2024. – Р. 51–55.
Keywords: synchronous generator; excitation system; proactive control; structural-functional model